مشاور ایمنی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: بررسی ها نشان می دهد که ۸۴ درصد حوادث جدی و جزئی در پنج سال گذشته در صنعت برق کشور، در صورت تاملی کوتاه قبل از انجام کار و پرهیز از شتابزدگی رخ نمی داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی، حمید سروش مهر در همایش ایمنی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی که به میزبانی سبزوار برگزار شد، عوامل موثر در حوادث که ریشه آنها عدم تامل و شتابزدگی بوده است را خطای تصمیم، خطای درک، خطای مهارت و سایر علل دانست و افزود: با استفاده از تکنیک سه ثانیه ای، افراد می توانند بهترین تصمیم ها را در مواقع مختلف اتخاذ نمایند و ریسک های محیط کار را به حداقل برسانند.
سروش مهر گفت: یک روش خودکنترلی بر پایه تفکر است که می تواند به کاهش ریسکهای محیط کار کمک کند، این تکنیک به فرد زمان کافی می دهد تا مساله را به مغز متفکر منتقل کنید و فرد با تفکر اقدام نماید نه با عصبانیت ترس و شتابزدگی. مکث و تامل قبل از انجام کار به کارکنان فرصت می دهد تا خطرات موجود در محیط کار را شناسایی و ارزیابی کنند.
وی اضافه کرد: شبکه های توزیع برق محیط های کاری پیچیده و پرریسکی هستند، در این محیط ها هر گونه خطا با نقص در اجرای وظایف می تواند منجر به حوادث جدی شود، بنابراین مکث و تامل قبل از انجام کار می تواند در کاهش ریسکهای محیط کار تاثیرگذار باشد.
مشاور ایمنی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی تعجیل و شتاب زدگی را علت اصلی حوادث سال ۱۴۰۲ دانست و گفت: هیچ چیز جای سلامتی و روحیه شاد شما را پر نمی کند مگر اینکه به اصل موضوع بهداشت، ایمنی و سلامت بپردازیم و با عشق در مجموعه صنعت برق کار کنیم.
وی بیان کرد: چهار عامل تاثیرات سازمانی، نظارت ناصحیح، پیش شرایط اعمال ناایمن و اعمال ناایمن در بروز حوادث موثر است که این حوادث می توانند جدی، جزئی یا بخیر گذشت باشند، پارسال از حوادث جدی، جزئی و بخیرگذشت که برای کارکنان و پیمانکاران شرکت توزیع برق خراسان رضوی رخ داده است، مهمترین عوامل بروز آن تعجیل و شتابزدگی، عدم استفاده از فنی و ایمنی مناسب، سرپرستی نامناسب و انجام کار بدون وسایل کار بوده است.
سروش مهر ادامه داد: بیشتر حوادث به خیر گذشت در مدیریتهای برق شهرستانها به دفتر ایمنی در شرکت توزیع برق خراسان رضوی گزارش نمی شوند و شهرستانها به راحتی از کنار حوادث بخیرگذشت و جزئی عبور می کنند در حالی که می تواند بسترساز بروز حوادث جدی تر باشد.
مشاور ایمنی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: پارسال سطح نظارت بر عملیات ها در شرکت افزایش یافت اما باید اثربخشی این نظارتها بررسی شود، با توجه به هجمه ای که ناخواسته به سمت صنعت برق آمده و معضلات اجتماعی ناگزیر به رفتن به سمت تبدیل شبکه سیم به کابل خودنگهدار هستیم لذا اگر واقعا نظارت در رعایت مسائل ایمنی انجام نگیرد به مشکل برمی خوریم.
سروش مهر افزود: حوادث مردمی استان در حوزه برق که مربوط به شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی نمی شود نیز در سال گذشته قابل ملاحظه بود به طوری که از ۱۵ مورد حادثه مردمی ۹ مورد آن برق گرفتگی و آرک زدگی فشار متوسط بود.
مشاور ایمنی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: سهم این شرکت در اطلاع رسانی و توسعه فرهنگ مردمی باید مشخص باشد، با این حال علت بیشتر حوادث خطای انسانی بوده و ایمنی جزئی از کار بوده و انجام کار غیرایمن مطلوب هیچ مدیر و کارفرمایی نیست لذا نهادینه کردن تفکر ایمن اولین قدم در مبارزه با حوادث است و آموزش انجام درست کار در درون خود، ایمنی را به همراه دارد.
سروش مهر از انتشار فراخوان «ایده پردازی و ارایه راهکارهای پیشگیری یا کاهش حوادث سقوط از پایه توسط شرکت توزیع برق خراسان را رضوی خبر داد و گفت: از ابتدای امسال چند مورد سقوط از پایه در کل کشور گزارش شده که لازم است راهکارهای مقابله با آن ارایه شود، در این زمینه نیازمند ایده های شما برای این موضوع هستیم.